Ture mm. / 2023

2023

Tidspunkt Aktivitet
25-26/2 Vinterhøjskole
29/4 Samsø
17/6 Omkring Vig på Sjælland
19-20/8 Boxertræf ved Brylle på Fyn
16/9 Djursland
________________________________________________________________________
25-26/2 Vinterhøjskole
(v.Carl Madsen)
 
Lørdag den 25. februar 2023 og søndag den 26. februar 2023
Sted: Fyrrebakkevej 17, Fjellerup, 8585 Glæsborg
Tlf (Carl): 2544 4066

Vi fortsætter traditionen og afholder endnu en Vinterhøjskole for alle interesse-rede medlemmer (med evt. partner) af vort fællesskab.

Du er naturligvis velkommen til at køre i bil. Det gør vi andre .

Program:
Lørdag den 25. februar 2023:
13:00 Ankomst og indkvartering
13:30 Vinterhøjskoles fremtid?
14.00 Jens Skovbjerg Hansen fortæller om sin MC-tur Island rundt. Se Jens egen præsentation vedhæftet.
16:00 Kaffepause
16.30 Mathias M Løfkvist er daglig leder af Brænderiet Enghaven i Mellerup. Ma-thias fortæller om ideen bag brænderiet, og vi får smagsprøver på de ædle dråber. Det er noget for både mænd og kvinder. Se vedhæftede beskrivelse.
18:30 Klargøring til Middag
19:00 Middag
Undervejs kommer forhåbentlig festlige indslag. Er der nogen der har noget at bidrage med, hører jeg gerne nærmere.
22:00 Der tændes op i bålhytte. Vi indkøber pølser til stegning som sædvanlig.

Folk går i seng som de har lyst.

Søndag den 26. februar 2023:
09:00 Morgenkaffe med rundstykker
11:00 Afrejse
 
Pris: Det er ikke muligt at sammensætte et arrangement uden udgifter. Med hytteleje, forplej-ning, herunder middag lørdag aften, udgifter til foredrag m.v. når jeg frem til, at prisen bli-ver mellem 650 og 700 kr. pr. person ved min. 22 tilmeldte. (pris 2022 var 590 pr. person – alt er jo steget).

Drikkevarer ud over kaffe og the medbringes selv.

Tilmelding senest den 4. februar 2023 via email (og kun email) til Carl: vinterhojsko-le@gmail.com (bemærk ikke ”ø” men ”o”). Du modtager en bekræftelse umiddelbart efter 4. februar 2023, så misforståelser ikke opstår. Giv lyd hvis du ikke hører noget.

Jeg gør opmærksom på, at hvis du, i løbet af året, har tilmeldt dig hos andre fra jun-taen, så skal du for en sikkerhedsskyld alligevel tilmelde dig som ovenfor. En ”løs” tilmelding kan være smuttet i travlheden.

Ved overtegning gælder ”først til mølle”. Der er 24 sovepladser indendørs og mange flere udenfor.


Mange hilsner
Juntaen
v/Carl

Praktiske oplysninger:

Menu:
Grønne asparges med rygeostcreme, krebsehaler og brød
Bøf stroganoff med kartoffelmos og salat
Blommetrifli med hvid chokoladecreme.
(pris 195,00 kr. pr. kuvert – med i prisen for weekenden)

Medbring:
Sengetøj (dyner, puder, linned m.v) og håndklæder. Herud over medbringes naturligvis alt det, man normalt medbringer til en overnatning. Der er senge fordelt på 12 værelser.

Par der tilmeldes, tildeles dobbeltværelse.

Enlige mandlige deltagere må være indstillet på (men ikke nødvendigvis) at dele værelse med en anden (mand- desværre ). Det kan blive nødvendigt, at medbringe egen madras, idet der er flere enkeltværelser, men med rigelig plads til en madras på gulvet. Jeg giver besked, hvis det bliver nødvendigt.

Andet:
Med hensyn til betaling, så gør det som de øvrige år. Når jeg efter højskolen laver et regn-skab, og udregner en pris per person, sender jeg en opkrævning på mail med oplysning om mit kontonummer, så I kan overføre pengene! Jeg modtager også mobilpay.
Spørgsmål sendes til vestervangen28@gmail.com eller telefon 2544 4066

Aftenens indlæg:
TUREN - jeg aldrig glemmer.
ISLAND med indlagt varmt vand i fjeldene!
Kom med på bag på GS’eren til landet med de smukke farver og den forunderli-ge natur.
Jeg vil fortælle om min baggrund, optakten, sejlturen, landet, historien, kun-sten, ruten, kørslen, attraktionerne og folket - og min helt igennem seje rejse-fælle Grethe, som fik den sidste tur i dette jordiske liv. Håber det vil inspirere
Jeg tog et par billeder- hid og did, som jeg viser samtidigt med mit ”snak”.

Om Brænderiet Enghaven
Hos Brænderiet Enghaven går vi op i høj kvalitet til hyggelige aftener og godt selskab. Vores til-gang hedder “fra jord til bord”, og dækker over vores mange års erfaring med at forædle råvarer som vi selv dyrker til den kvalitetsspiritus, som ligger bag navnet Enghaven.
Og vi har lidt til enhver smag. For selvom der i den spæde start var fokus på produktion af brænde-vin, kunne vi ikke lade historien ligge hen. Enghaven har nemlig været involveret i en rigtig sørø-verhistorie, så hvad mere nært var det end at producere det der i dag er blevet til Enghaven rom. Det er i dag blevet til flere varianter af rommen, og løbende er der også kommet andre typer spiri-tus til. Der er vores rene vodka, produceret på heldige kartofler, en citrus gin, en slåen gin og i 2017 kunne vi også præsentere Enghaven Whisky.
 
___________________________________________________________________________
 
 
Samsø
(v.Claus Elsborg)
 
Ændring: starttidspunktet er kl. 11.00
 
Vi har aftalt med Ballen Strancamping, at de laver et område til vores telte.
 
Forslag til fællestur:
- afg fra P Plads Langgade 41, Tranebjerg (her har jeg galleri og cafe og
byder på kaffe og brød kl. 1600) Mod nord, første stop KANHAVE
kanalen, smalleste sted på Samsø
videre til Mårup Havn, herfra til Nordby, hvor der kan aftales rast hos
Underground som laver de skønneste sandwich, kaffe øl vand mm og
en skøn stor terrasse & p plads. Hvis der er stemning for det kan turen
efter “madpakke” gå ud til Issehoved, nordligste spids af Samsø ( sidste
del af ruten er på gode grusveje)
Efter besøg på det nordligste går turen sydover til Langør, smuk lille
Kirke og havn, videre sydpå mod Besser, Ballen med stop på Havnen
hvor der er Ishus og andre butikker, toiletter mm. Fra Ballen Brundby,
Ørby, Brattingborg Gods, hvor Vesborg Fyr knejser som sydligste spids
ad Samsø. Hvis tiden tillader kan Kolby Kås være en smuk omvej
tilbage mod Tranbjerg hvor kaffen er klar ca kl. 1600 (efter aftale)
Ovenstående tur er ca. 100 km.
Mvh Claus
 
_________________________________________________________________________
17/6 Omkring Vig på Sjælland
(v.Peter Henrik Raa)
Turen til Odsherred d. 17.6.
Næste tur for De halvgamle boxere finder sted i det naturskønne Odsherred på Vestsjælland.
Det bliver en tur gennem Geopark Odsherred (UNESCO global geopark), hvor vi både kommer gennem bakkede istidslandskaber og en af Nordeuropas største inddæmninger, Lammefjorden.
Vi starter fra pladsen ud for Kongsøre Camping, Egebjergvej 342, 4560 Vig, lørdag d. 17. juni kl. 13. Derfra kører tværs over Odsherred for blandt andet at følge Tour de France-ruten over Côte d’Høve Stræde og Côte de Kårup Strandbakke med stop på Vejrhøj (udsigt over både Sejrøbugten og Lammefjorden), i Vallekilde (Vallekilde Højskole) samt ved Audebo Pumpestation, der holder fjorden tør.
Turen er på i alt 70 km.
Den kan på eget initiativ udbygges med besøg på det smukke Malergården i Plejerup (hjemmet for kunstnerfamilie Swane. 6 km) eller Odsherreds Brand- og NKT-museum i Asnæs (13 km) eller Annaberg Kulturpark, Nykøbing (11 km).
Praktisk:
Du aftaler selv overnatning med Kongsøre Camping, tlf. 59 32 90 80, hvor der ud over teltpladser er hytter og shelter – og grill-muligheder.
Der er indkøbsmuligheder i Superbrugsen i Vig (8 km)
Praktisk ved selve turen
Vi besøger et lille kaffested i Vallekilde, hvor der i dagens anledning også kan købes kage, hvis vi kan give dem en cirka-deltagertal.
Campingpladsen kan servere morgenmad (79 kr), men også her gælder det, at man vil have et cirkatal.
Derfor skal du inden 4. juni på en mail til Peter Henrik, phr@sdu.dk, give besked
- Hvis du ønsker kage på kaffestedet
- Hvis du ønsker morgenmad på pladsen lørdag ’
- Hvis du ønsker morgenmad på pladsen søndag
Vi ses!
Peter Henrik Raae
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19-20/8 Boxertræf ved Brylle på Fyn
(v.Johannes Scherning)
Boxer Træf i Brylle 18 -20 august 2023

Ovennævnte dato, afholdes der Boxertræf på adressen Rosenvænget 2 Brylle 5690 Tommerup. Man er velkommen fra fredag den 18 august hvor der er telt-plads på marken bag ved huset. Fredag står man selv for mad. Vi har en gasgrill som man er velkommen til at benytte. Lørdag morgen er det også egen forplejning med hensyn til morgenmad.

Lørdag kl. 13, starter fællesturen, som går til Faaborg- området. Vi skal besøge Dronninge Udsigten, Falsled Havn, Horne Rundkirke, Dyreborg og Faaborg Havn. Turen er på ca. 100 km.
 
 
Efter fællesturen, er der fællesspisning, for alle som ønsker at deltage. Der serveres Winerschnitsel med tilbehør. Pris, 200 kr. pr person. Dette med bindende tilmelding, senest lørdag den 12 august. Man kan betale til mig på mobil pay på 24 83 16 17 eller overføre til konto: 5384 0000333808 (angiv venligst navn)

Søndag morgen er det igen egen forplejning, dog kan der hvis det ønskes, laves en fælles bestilling på rundstykker i Dagli`Brugsen, som kan afhentes kl 08.00.

Brylle er en mindre by, med en Dagli`Brugs, hvor der også er en OK- Tankstation. 3 km væk ligger GL Tommerup, hvor der er en 365 – forretning og en Superbrugs.
Med hensyn til overnatning, har vi en græsmark, bag ved vores huset, hvor der er teltplads. Jeg har bestilt et stort telt til fællesspisning / ophold og en toiletvogn, så jeg føler mig klar til at i kommer på besøg.
Hvis man ikke er til overnatning i telt, kan man kontakte Kjærsgaard Ferielejligheder. De har et hus med en lejlighed med flere værelser som man kan leje, som ligger 100 m fra vores hus, så hvis man er nogle stykker som kan bo sammen, er det en mulighed. Hvis det har interesse, så kontakt Vagn Top på 22470777 og sig at du/i skal til Boxertræf hos mig, så finder i ud af noget.
Endelig har jeg også noget maskinhus og værksted, som man er velkommen til at overnatte i. Dette er ikke særlig lukserriøst men kan vel bruges.

Prisen for at deltage er ( ud over maden ) 150 kr på person. Dette går til leje af toiletvogn og telt. Bliver der et overskud, går det til ”de ½ gamle Boxere.

Er der spørgsmål, så kontakt mig på mobil 24 83 16 17 eller mail
Johannes.schjerning@gmail.com
Glæder mig til at se jer.
Med venlig hilsen
Johannes Schjerning
 
Til sidens top
_____________________________________________________________________________
16/9 Djursland
(v.Ivan Johannesen)
 
De 1/2 Gamle Boxere på Djursland for 10. år i træk, DET skal fejres.
Stedet bliver igen Løvenholmhytten, Søholmvej 4 Nørager, 8961 Allingåbro,
med tilkørsel fra Nørager siden. Køjer til 36 pers., to sheltere og masser af plads til teltopslagning. Der er adgang fra fredag kl. 12 til Søndag kl. 12.
Fredag aften og lørdag morgen klarer man selv forplejning. Grill og køkken
til fri benyttelse og der er købmand i Nørager.
Fællesturen starter lørdag kl. 12:00 og vil følge samme rute som den 1. i 2014, dog uden grus denne gang. På Havne Grillen i Bønnerup, er
Henrik vært ved en kop kaffe og en is af frit valg. Vi skal også forbi Grenå Cross Klub, hvor Rune står klar med en pølse på grillen. Vi håber der er nogle aktive kører på banen, så vi kan se lidt Cross.

Stegt flæsk med persillesovs, samt gammeldags æblekage, er menu'en til lørdag aften.
Søndag morgenkaffe med brød, æg, ost m.m.

Navneseddel med små arbejdsopgaver, vil blive hængt op i køkkenet.

Til slut fælles oprydning og fejning.

Overnatning 260,- (gælder for både fredag og lørdag nat)
Spisning lørdag 160,-
Morgenmad søndag 50,-
(betaling mobil pay, overførsel til 9324 0003339629, gerne ved tilmelding. Kontanter modtages også på dagen)

Bindende tilmelding til overnatning og/eller spisning
senest Fredag d. 8/9
__________________________________________________________________________